2023. július 1., szombat

Két hét múlva DUMA

Mai futásom


Érdekességképpen beillesztettem ide a mai futásomat. Nem lett sok, csak 8 km, de legalább a tempóval és a pulzusommal elégedett lehetek. Nagyon meleg volt ma, kb. 30 °C. Szükség van az ilyen, nagy melegben végzett futásokra, jótékony hatással van a vérplazma képződésére, a vérplazma pedig a hőleadásban játszik fontos szerepet.

A DUMA-n nagy fontossága van a hőleadó képességnek: 36 óra alatt 252 km, mindig a nyár közepén, a legnagyobb melegben, változatos domborzati viszonyok között, 80%-ban nyílt terepen. Kevesen szeretik az ilyen nagy kihívásokat, mentálisan is megterhelő, hogy tizennyolcszor kell megkerülni a tavat. Azért ez mégsem "egy kör a tó körül".

Idén 16 jelentkező van a versenyre, a legtöbben visszatérők, több egykori győztes is jön az idén. Ez az a verseny, ahol előfordult már az is, hogy a két győztes (férfi és női bajnok) ért be utoljára a célba. Ez hogy lehetséges? Mindenki más feladta már korábban, ők teljesítették a 18-18 kört. Név szerint: Kádár Kitty és Nagykéri György. Gyuri indul az idén is, korosztályának egyik legjobbja, akárcsak Papp Jani, aki jelen pillanatban hat napos versenyen vesz részt Romániában, négy nap után túl az 500 km-en.

Idén nincsenek nagy terveim a Deseda Ultrán, egészségi állapotom és a felkészülésem sem ad okot nagy derűlátásra. Elindulok 15-én, szombaton reggel hatkor, aztán majd meglátjuk, mennyi lesz a vége. Mindenképpen óriási élmény, felejthetetlen kaland lesz.

Az UB-val szemben behozhatatlan előnye a versenynek, hogy nincs szükség kimenekítésre: akármilyen rosszul van valaki, a versenyközpontba be tud gyalogolni. Ez egyben a mentális nehézség is: látom, hogy mindjárt benn vagyok a célban, de még X alkalommal meg kéne kerülni a tavat...



Sportfogadás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése